صادرات ابمیوه و کنسانتره میوه
اروپا بزرگترین بازار مصرف آب میوه در جهان است که ۵۵ درصد از کل واردات جهان را شامل می شود. واردات به رغم کاهش مصرف آب میوه های بسته بندی شده ، همچنان رو به رشد است. به این دلیل که از آب میوه های وارداتی به طور فزاینده ای به عنوان مواد تشکیل دهنده در انواع مختلف نوشیدنی ها استفاده می شود. بازارهای بزرگ وارد کننده و مصرف کننده مانند بلژیک ، هلند ، فرانسه ، آلمان و انگلیس همچنان فرصت هایی را برای صادر کنندگان کشورهای در حال توسعه ارائه می دهند. بهترین فرصتها را می توان در بخشهای با ارزش بالا از آبهای غیر کنسانتره (NFC) ، آب میوه های فوق میوه و استفاده از آب میوه به عنوان مواد تشکیل دهنده نوشیدنی های غیرالکلی یافت. صادرات به اروپا معمولاً به صورت محصول نیمه تمام (مخازن فله ، طبل ، ظروف) انجام می شود ، بسته بندی محصولات مصرفی توسط شركت های تولیدكننده بطری اروپا انجام می شود.
صادرات آبميوه و کنسانتره ميوه به اروپا
تعریف محصول
به طور کلی ، آب میوه به عنوان مایع تخمیر نشده قسمت خوراکی میوه تعریف می شود. اگرچه می توان از طریق فشار میوه های تازه آب میوه تهیه کرد ، اما اکثر آب میوه ها در بازار جهانی از مواد اولیه مانند آب میوه های غلیظ یا پوره تهیه می شوند. آب میوه ها ممکن است حاوی تفاله باشند اما حاوی موارد زیر نیستند:
- تکه های پوسته؛
- دانه؛
- مواد درشت یا سخت ؛
- تفاله اضافی
شیره در نظر گرفته شده برای صادرات معمولاً غلیظ شده و بعداً با آب بازسازی می شود. این به دلیل دلایل عملی کاهش هزینه های حمل و نقل است. به این ترتیب می توان در هزینه های حمل و نقل برای آب و بسته بندی صرفه جویی کرد.
صادرات ابمیوه
از پوره های میوه ای و پوره های میوه ای غلیظ در تولید آب میوه های خاص (مانند توت فرنگی ، هلو ، زردآلو و غیره) استفاده می شود. آنها با فرآیندهای مناسب بدست می آیند. به عنوان مثال ، با الک ، آسیاب و آسیاب قسمت خوراکی میوه کامل یا پوست کنده شده ، بدون برداشتن آب آن.
ویتامین ها و مواد معدنی را می توان به آب میوه اضافه کرد. شما می توانید لیست تایید شده مواد افزودنی را در مقررات اروپا در مورد افزودن ویتامین ها و مواد معدنی و در مقررات مربوط به مواد افزودنی غذایی پیدا کنید . سایر مواد مجاز شامل عطر و طعم ترمیم شده ، تفاله و سلول است.
نام آب میوه مخصوص ۱۰۰٪ آب میوه است. با این حال ، اگر به آب میوه ای که با آب رقیق می شود ، شکر ، شیرین کننده ها یا اسید اضافه شود ، باید محصول را شهد یا نوشیدنی میوه ای نامید.
مشخصات محصول آبمیوه صادراتی
کیفیت
طبق استاندارد ، مهمترین الزامات کیفی آب میوه ها با پارامترهای زیر تعریف شده است.
- رنگ: مشخصه نوع و تنوع میوه.
- عطر و طعم و بو: طعم و بوی میوه مشخص ، عاری از طعم و بوی خارجی.
- سطح بریکس: کیفیت آب میوه های غلیظ ، عمدتا توسط سطح بریکس (محتوای قند محلول آبی) تعریف می شود. سطح بریکس مستقیماً بر قیمت محصول تأثیر می گذارد. برای محصولاتی که از کنسانتره (NFC) نیستند حداقل سطح Brix الزامی است.
- ترکیب: سهم انواع آب میوه در مورد آب مخلوط.
الزامات کیفیت اضافی به شرح زیر است.
- محتوای خمیر کاغذ: محتوای تفاله یک شاخص کیفیت برای انواع خاصی از آب میوه ها مانند پرتقال یا آناناس است. ممکن است واردکنندگان به محتوای تفاله بیشتری نیاز داشته باشند ، زیرا تفاله قابل مشاهده در آب میوه ها در بین مصرف کنندگان اروپایی محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.
- سطح اسید: علاوه بر سطح Brix ، سطح اسید سیتریک متداول ترین پارامتر است که کیفیت و قیمت برخی از محصولات آب میوه را تحت تأثیر قرار می دهد.
برچسب زدن
این محصول باید به عنوان آب میوه ، آب میوه غلیظ یا شهد میوه برچسب گذاری شود.
شهد میوه ها باید درصدی از آب میوه را روی بسته بندی اعلام کنند. با این حال ، واردات شهد در اکثر کشورهای اروپایی بسیار معمول نیست.
برچسب آب میوه غلیظ ، که برای تحویل به مصرف کننده نهایی در نظر گرفته نشده است ، باید وجود و مقدار آب لیمو ، آب آهک یا مواد اسیدی اضافه شده را نشان دهد.
در مورد بسته بندی خرده فروشی ، برچسب گذاری محصولات باید مطابق با مقررات اتحادیه اروپا در مورد اطلاعات غذایی به مصرف کنندگان باشد. این آیین نامه به طور واضح تری برچسب گذاری تغذیه ، برچسب زدن به منشا ، برچسب زدن به مواد آلرژی زا و خوانایی را تعریف می کند (حداقل اندازه قلم برای اطلاعات اجباری).
در مورد معمول بسته بندی فله صادراتی ، اطلاعات مورد نیاز در بالا باید یا روی ظرف قرار داده شود یا در اسناد همراه باشد. ”آب میوه یا آب میوه غلیظ” و همچنین نام و آدرس سازنده یا بسته بندی باید روی ظرف قرار گیرد. معمول است که مشخصات محصول میزان Brix و اسید را اعلام می کند.
بسته بندی
رایج ترین انواع صادراتی بسته بندی آب میوه های غلیظ بصورت اسپتیک یا استریل پر می شوند:
- کیسه در جعبه ۲۰ لیتر
- ظرف پلاستیکی ۲۰ لیتر؛
- طبل استیل ۲۰۰–۲۵۰ لیتر ؛
- درام پلاستیکی ۲۰۰-۲۵۰ لیتر ؛
- ظرف فولاد ضد زنگ (۲۰۰-۸۰۰ لیتر) ؛
- ظرف تاشو ، معمولاً ۱۰۰۰ لیتر ؛
- تانکرهای کامیون ، معمولاً ۲۵۰۰۰ لیتر.
در مورد بسته بندی خرده فروشی ، اکثر آب میوه ها در بازار اروپا در کارتن و به دنبال آن پلاستیک و شیشه فروخته می شود.
پنج کشور بزرگ وارد کننده آب میوه در اروپا
- در اروپا هیچ کشوری وجود ندارد که بر بازار واردات مسلط باشد و بنابراین فرصت های صادرات را می توان در چندین کشور یافت. بیشترین مقدار آب میوه وارداتی بین ۵ واردکننده بزرگ که سهم وارداتی مشابه دارند ، تقسیم می شود. بزرگترین واردکنندگان (هلند ، فرانسه ، آلمان ، انگلستان و بلژیک) با هم تقریباً ۸۰٪ از کل واردات اروپا را دارند.
- علاوه بر بزرگترین کشورهای وارد کننده ، رشد مداوم واردات در کشورهای اروپای مرکزی و شرقی مانند جمهوری چک ، رومانی و بلغارستان نیز مشاهده می شود.
برزیل پیشرو در صادرات آبمیوه به اروپا
- تأمین آب میوه به اروپا با مدیریت برزیل و پس از آن کشورهای مختلف اروپایی انجام می شود.
- علاوه بر برزیل ، تأمین کنندگان مهم آب میوه های اروپایی کاستاریکا ، ترکیه ، مکزیک ، آرژانتین و تایلند هستند.
- از جمله بزرگترین تأمین کنندگان کشورهای در حال توسعه ، کشورهایی که طی سالهای گذشته سهم بازار اروپا را به دست آورده اند عبارتند از ویتنام (۴۲٪ نرخ رشد سالانه متوسط ؛ آب گرمسیری و آب آناناس) ، مصر (۷۶٪ ؛ آب پرتقال) ، فیلیپین (۲۷٪ ؛ نارگیل) آب و آب آناناس غلیظ) و پرو (آب میوه های گرمسیری مختلف مانند میوه شور و غیره).
آب پرتقال، بیشترین واردات آب میوه در اروپا
- بیشترین سهم واردات آب میوه در اروپا از آب پرتقال غلیظ و به دنبال آن مخلوط آب میوه و آب سیب تشکیل شده است. تأمین آب پرتقال غلیظ تحت سلطه برزیل است که رقیبی بسیار قدرتمند برای سایر کشورهای در حال توسعه است. با این حال ، می توان در صادرات آب میوه های گرمسیری و عجیب و غریب که در اروپا تولید نمی شود ، فرصت یافت.
- انواع آب میوه که در پنج سال گذشته واردات بیشتری به اروپا نشان داده بود آب پرتقال غیر کنسانتره (NFC) نبود و به دنبال آن مخلوط آب میوه ، آب مرکبات تک (آهک و لیمو) و آب آناناس.
صادرات آبمیوه ایرانی
کشور ایران در ۴ ماه اول سال ۹۹ اقدام به صادرات بیش از ۳۸ میلیون دلار آبمیوه برابر با ۴۷ هزار و ۹۹۵ تن به ۳۵ کشور جهان کرده است.
صادرات آبمیوه ایرانی
صنعت آبمیوه و کنسانتره در ایران را میتوان صنعتی جوان تلقی کرد که در گروه صنایع تبدیلی کشور قرار میگیرد. در شرایطی که تا سال ۱۳۶۵ در این بخش تنها سه واحد تولیدی فعالیت داشتند، طی این سالها شمار واحدهای تولیدی صنعت آبمیوه و کنسانتره ایران در حد قابل توجهی افزایش داشته است؛ به طوری که کشورمان در طی ۴ ماه اول سال جاری اقدام به صادرات بیش از ۴۸ هزار تن آب میوه به ارزش ۳۸ میلیون و ۱۰۷ هزارو ۴۱۳ دلار صادرات داشته است.
صادرات آب میوه ایرانی شامل آب میوه، مخلوط آب میوهها، مخلوط آب میوه و سبزیجات، عصاره میوه، اسانس آب میوه، تخمیر بدون الکل، آب میوه تغلیظ شده، آب انواع مرکبات شامل پرتقال، وگریپ فروت وآب انگور ، آب سیب و آب آناناس است.
صادرات آب میوه به بیش از ۳۵ کشور جهان شامل کشورهایی نظیر آلمان، پاکستان، افغانستان، مالدیو، استرالیا، کانادا، سوئیس، هلند ، ترکیه، زلاندنو، روسیه، نروژ ، ترکیه و کویت بوده است که در این میان مهمترین مقاصد این محصولات به پاکستان با ۹ میلیون و ۶۶۵ هزارو ۳۶۰ دلار در رتبه نخست و سپس ترکیه با ۶ میلیون و ۵۲۵ هزارو ۸۸۵ دلار و افغانستان با ۶ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۴۵۳ دلار قرار دارند.
در مقابل این میزان صادرات آب میوه در این بازه زمانی کشورمان صرفا ۲ هزار و ۱۱۱ تن به ارزش ۲ میلیون و ۱۱۰ هزار و ۹۵۲ دلار آبمیوه از ۸ کشور جهان واردات داشته است که این کشورها ترکیه، برزیل، بلژیک، امارات، اسپانیا، تایلند، هند وایتالیا هستند که بیشترین واردات کشورمان از تایلند به میزان یک هزار و ۷ تن آب آناناس و آب آناناس تلغیظ شده به ارزش ۲ میلیون و ۱۰۶ هزار و ۹۳۷ دلار است.
صادرات آبمیوه ایرانی ، یک بشکه آب انار مساوی ۱۵ بشکه نفت!
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبمیوه و کنسانتره ایران از کاهش صادرات و مصرف محصولات این صنعت در پی شیوع ویروس کرونا خبر داد و درباره پتانسیل صادرات و ارزآوری این محصول گفت که یک بشکه آبمیوه انار میتواند حدود ۱۵ برابر نفت ارزآوری داشته باشد که از این نظر یک محصول استراتژیک مانند زعفران و پسته به حساب میآید.
صنعت آبمیوه و کنسانتره طی چهار ماه اول سال ۹۹ بیش از ۳۸ میلیون دلار به وزن ۴۸ هزار تن صادرات داشته که عمدتا به پاکستان و ترکیه و افغانستان و روسیه و مقداری هم به آلمان صادر شده است.
مصرف داخلی آبمیوه هم مانند خیلی از مواد غذایی دیگر در پی شیوع ویروس کرونا کاهش یافته است.
در ایران پتانسیل صادرات و ارزآوری بسیار بالایی در زمینه آبمیوه و کنسانتره وجود دارد، به طوریکه یک بشکه آبمیوه انار میتواند حدود ۱۵ برابر نفت ارزآوری داشته باشد که از این نظر یک محصول استراتژیک مانند زعفران و پسته به حساب میآید.
توان تولید سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن کنسانتره در کشور وجود دارد، اما به دلایلی از جمله کمبود سرمایه، بازار مصرف و مواد اولیه در حال حاضر حدود ۸۰ هزار تن کنسانتره در کشور تولید و حدود نصف آن صادر میشود، اما در بخش آبمیوه مصرف داخل بیشتر از صادرات است. با این وجود سرانه مصرف آبمیوه در ایران نهایتاً در سالی که مشکلات اقتصادی کمتر باشد به ۱۱ لیتر در سال میرسد و با بالا گرفتن مشکلات اقتصادی مصرف آبمیوه هم کمتر میشود، اما در کشورهای اروپایی ۳۵ تا ۴۰ لیتر در سال است.
صادرات و واردات آب میوه و کنسانتره
مقدمه : اگر قصد صادرات و یا واردات آب میوه و کنسانتره آن را دارید اطلاعات زیر به شما کمک می کند تا بدانید کدام کشور مصرف کننده این کالاها و کدام کشور رقیب شما در تامین و تولید هستند.
اطلاعات زیر به شما کمک می کند تا با کشورهای بزرگ وارد کننده آب میوه و صادر کننده آن آشنا شوید. همچنین بدانید در کدام کشور بازاریابی کنید و البته در رقابت فشرده ای نیز با رقیبان خود قرار دارید.
آب میوه و کنستانتره ذیل شماره تعرفه گمرکی 2009 طبقه بندی می شود.
تعریف کالا :
مایعی است که بطور طبیعی از میوه و یا سبزیجات تهیه میشود. آبمیوه از فشردن میوه و سبزیجات و یا خیساندن آن بدون استفاده از حرارت و یا حلال تهیه میشود.
وضعیت تولید محصول و جغرافیای تولید :
بطور کلی صنعت آبمیوه و کنسانتره را در ایران میتوان بعنوان یک صنعت جوان تلقی نمود که در گروه صنایع تبدیلی کشور قرار گرفته است. درحالی که قبل از سال 1365 تنها سه واحد تولیدی در کشور در این زمینه فعالیت داشته، اکنون تعداد این واحدها از مرز 257 واحد گذشته است .آذربایجان غربی، تهران، البرز، مازندران، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی بیشترین واحدهای تولید آبمیوه در سطح کشور را داراهستند.
مشکلات موجود در تولید :
1 -تامین پایدار مواد اولیه مورد نیاز این صنایع از بخش کشاورزی 2 -افزایش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی 3 -کمبود نقدینگی در واحدهای تولیدی
صادرات آب میوه و کنسانتره ایران طی سالهای 1386 الی 1395
نمودار صادرات آبمیوه وکنسانتره کشورطی سالهای (1395-1386)
مهمترین بازارهای صادراتی کنسانتره وآبمیوه طی سال 1395
نمودار واردات آبمیوه وکنسانتره کشورطی سالهای (1395-1386)
مهمترین بازارهای وارداتی کنسانتره وآبمیوه طی سال 1395
صادرات جهانی آب میوه و کنسانتره ( 2016 -2007)
کد تعرفه ابمیوه
میوهها و مغزهای محفوظ شده به صورت موقت (مثلاً بهوسیلهگاز سولفورو و یا در آبنمک، در آب گوگردی یا در سایر محلولهای محافظتکننده موقت) که به همان حالت قابل مصرف فوری نباشد.
|
Fruit and nuts, provisionally preserved (for example, by sulphur dioxide gas, in brine, in sulphur water or in other preservative solutions), but unsuitable in that state for immediate consumption.
|
0812
|
آب، همچنین آبهای معدنی و آبهای گازدار شده که به آنها قند یا سایر موادشیرینکننده یا خوشبوکننده اضافه شده باشد، و سایر نوشابههای غیرالکلی، بهاستثنای آب میوه یا آب سبزیجات مشمول شماره09 20.
|
Waters, including mineral waters and aerated waters, containing added sugar or other sweetening matter or flavoured, and other non-alcoholic beverages, not including fruit or vegetable juices of heading 20.09.
|
2202
|
ـ ـ ـ قوطی نوشابه و آبمیوه
|
--- Cans for beverages and juices
|
73102110
|
--- دستگاه بالابردن و جابهجا کردن افراد برای چیدن میوه، دارای مخزن مخصوص نگهداری
|
handling of person for picking fruit --- Lifting and
|
84279010
|
پرس و دستگاه فشردن و لهکردن میوه و ماشینآلات و دستگاههای همانند برای ساختن شراب، شراب سیب، آبمیوه یا نوشابههای همانند.
|
Presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wine, cider, fruit juices or similar beverages.
|
8435
|
ـ آسیاب و مخلوطکنهای مواد خوراکی، دستگاههای آبمیوهگیر و آب سبزیگیر
|
- Food grinders and mixers; fruit or vegetable juice extractors
|
85094000
|
گروه بازرگانی ترخیصلاین میتواند با بهرهگیری از کادری مجرب و تجربه چندین ساله در زمینه صادرات آبمیوه و رانی نسبت به تامین کالای مورد نظر شما و یا ترخیص آن در تمامی گمرکات کشور اقدام نماید. همچنین امور مربوط به حمل دریایی، هوایی و زمینی به طور کامل برای مشتریان عزیز انجام میشود که میتوانید جهت استعلام قیمت حمل صادراتی و مشاوره رایگان برای ترخیص محصول خود با کارشناسان ترخیصلاین تماس بگیرید.